Kind & Adolescent
In het eerste gesprek ontmoeten jullie meestal twee hulpverleners van het team, die beiden betrokken blijven tijdens het hele traject. Één hulpverlener staat hierbij wat meer op de voorgrond, bijvoorbeeld een (GZ-)psycholoog, verpleegkundige of orthopedagoog. Deze persoon is ook de contactpersoon en degene die het zorgtraject met jullie uitzet. De andere hulpverlener, bijvoorbeeld een kinder- en jeugdpsychiater of klinisch psycholoog, blijft betrokken als regiebehandelaar.
Het gesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens dit gesprek zullen we ingaan op jullie persoonlijke omstandigheden, behoeften en vragen. Voor jonge kinderen kan dit eerste contact meer in spelvorm plaatsvinden. Aan de hand van dit eerste gesprek krijgen we een professionele indruk en zullen we een voorstel doen over wat mogelijk is aan behandeling en eventueel aanvullend onderzoek. We beslissen hier samen over.
Volwassenen & ouderen
U start, desgewenst samen met belangrijke naasten, met een of twee gesprekken op een van onze locaties. Wij bespreken in dit eerste gesprek uw klachten, persoonlijke omstandigheden, behoeften, vragen en wensen. Op deze manier krijgen wij een professionele indruk van uw situatie, welke we ook meteen met u zullen delen. De hulpverlener vraagt ook collega’s uit het team om mee te denken.
Hierna volgt een adviesgesprek waarin wij onze ideeën met u bespreken. Ook doen we een voorstel over welke behandelmogelijkheden er zijn en of er eventueel aanvullend onderzoek nodig is. Tijdens dit gesprek besluiten we samen met u over de vervolgstappen en maken we voorlopige behandelafspraken. Dit alles leggen we vast in een definitief behandelplan. In dit plan staan duidelijke doelen die we regelmatig evalueren en indien nodig bijstellen.